Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model ®

Risicomanagement is een belangrijke succesfactor bij het creëren van waarde en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen Het moet de ‘core business’ zijn van iedere ondernemer: inzicht in risico’s en het anticiperen hierop dragen bij aan de continuïteit, kwaliteit, duurzaamheid en goede reputatie van een organisatie. Daarbij is onderscheidend vermogen van een organisatie niet meer WAT er precies wordt gedaan of gemaakt, maar veel meer WAAROM en HOE en door WIE.

Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model ®’ onderscheidt zich uitdrukkelijk van andere boeken over dit onderwerp door een praktische aanpak. Hierbij staan niet de risicomanagementmodellen en -raamwerken centraal, maar het  eigen bedrijfsmodel. In het speciaal door Lizanne Vroom ontwikkelde Dynamisch Business Model ® wordt risicomanagement direct gekoppeld aan de organisatiestrategie, de waardepropositie én de houding en het gedrag van directie en medewerkers. Dit boek is dan ook onmisbaar voor iedere ondernemer of adviseur die te maken heeft met risicomanagement.

Het Dynamisch Business Model ® is ontworpen op basis van de nieuwste inzichten in wat organisaties succesvol maakt. De beschreven aanpak geeft de ondernemer of de adviseur een leidraad om de onderneming en haar risico’s snel, effectief en onderbouwd in kaart te brengen. De samenhang tussen de verschillende organisatie onderdelen wordt op een heldere wijze beschreven, evenals de interactie met de dynamische omgeving.

Belangrijke afhankelijkheden en kritieke punten, die de strategie en waardepropositie van de organisatie in gevaar kunnen brengen, springen direct in het oog. Naast het Dynamisch Business Model ® krijgt u veel nuttige tips, technieken en tools aangereikt waarmee u risicomanagement succesvol in de organisatie kunt implementeren.

Het boek is gericht op zowel het MKB als het grootbedrijf en geschikt voor zowel ondernemers en managers als adviseurs en risicomanagers. Ook wanneer er al andere standaard (risico)modellen worden gebruikt, is dit boek een goede aanvulling voor de dagelijkse praktijk.

[hb_title subtitle=””] publicatie [/hb_title]

Titel:Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model ®

Auteur: Lizanne Vroom

Uitgever: Concept uitgeefgroep, 2015 (2e druk)

ISBN: 978 9491743245

Verkoopprijs: € 62,50

managementboek 3

bol 3

Lizanne Vroom

20 jaar zelfstandig risicomanagement adviseur voor profit en non-profit organisaties. Kerndocent en programma manager voor diverse risicomanagementopleidingen. Auteur van "Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model', 'Ik durf het risico wel aan', 'Liefde komt niet van één k(l)ant'. Oprichter en eindredactie van Riskforum.nl