Deelnemers Leergang Risicomanagement editie 2016 hebben hun diploma met zeer goed gevolg behaald!

Eind vorig  jaar ontvingen alle 14 deelnemers aan de Leergang Risicomanagement, editie 2015-2016 hun diploma Risicomanagement. De groep bestond uit risicomanagers en risicoadviseurs en  – specialisten. Met dit diploma, dat garant staat voor het in de vingers hebben van een praktisch toepasbare risicomanagement en business continuity management aanpak, zijn zij enthousiast aan de slag in hun dagelijkse werkzaamheden.  Zo geven twee risicomanagers binnen hun eigen organisatie inhoud aan het ‘risk based thinking’ binnen de nieuw ISO 9001:2015 norm en hebben zij de verschillende specialismen van hun eigen afdeling uitgebreid en binnen hun organisatie op de kaart gezet. Vier risico- en verzekeringsspecialisten zijn inmiddels ook persoonlijk gecertificeerd voor ‘Erkend Risico Adviseur’. De opleiding sluit immers naadloos aan op het beroepsprofiel  (NTA 8595) van NEN- ISO. Een zelfstandige risicomanagement adviseur is volop in het Business Continuity Management gedoken. Adviseurs van een grotere intermediair hebben met hun organisatie naast de opleiding Risicomanagement ook geïnvesteerd in tooling om hun klanten in het MKB-segment met een nieuwe aanpak te kunnen bedienen.

Door de praktische opzet van de opleiding, het enthousiaste en ervaren team van docenten, de direct inzetbare formats en tools en ‘last maar zeker niet least’ een bijzonder inspirerende groep deelnemers is deze eerste lichting een groot succes geworden! De externe examinator, met wie de programmamanager al veel langer samenwerkt,  heeft hogere cijfers dan ooit toegekend.

Inmiddels is een tweede groep onderweg. Naast de lessen van de tweede module zijn zij bezig met de eerste stappen van ‘de proeve van bekwaamheid’ van de opleiding: het uitvoeren een praktisch risicomanagement onderzoek binnen de eigen organisatie of die van een relatie. Nog voor de zomer zullen zij hun opleiding afronden.

Op 29 maart gaat een derde groep van start. Wilt u daarbij zijn? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met Lizanne Vroom, programmamanager en kerndocent van deze opleiding. U kunt haar per mail Lizanne@riskforum.nl of per telefoon 0655714841 bereiken.

 

Lizanne Vroom

20 jaar zelfstandig risicomanagement adviseur voor profit en non-profit organisaties. Kerndocent en programma manager voor diverse risicomanagementopleidingen. Auteur van "Risicomanagement vanuit het Dynamisch Business Model', 'Ik durf het risico wel aan', 'Liefde komt niet van één k(l)ant'. Oprichter en eindredactie van Riskforum.nl